در آموزش تولید ماهی خشک وقتی صحبت از تولید ماهی خشک در شرکت تولید ماهی خشک به روش مصنوعی است شرایط خاصی مطرح است. در روش خشک کردن مصنوعی در کارخانه تولید ماهی خشک قرار است در بازار تولید ماهی خشک که محصول در خشک کن در بسته قرار بگیرد و هوایی که به دستگاه خشک کن وارد می شود می بایست به واسطه درجه حرارت و رطوبت تنظیم درستی داشته باشد. در واقع در این روش شرایط محیطی تاثیری در کاهش رطوبت محصول ندارد.
بهترین شرکت تولید ماهی خشک روش های خاص خود را برای خشک کردن ماهی و نگهداری از آن دارد بنابراین بسیار مهم است که این محصول در روشی درست تهیه و عرضه شود. وقتی به روش های خشک کردن ماهی از سوی کارخانه دقت شود، متوجه خواهیم شد که بسیاری از روش ها برگرفته از تجربه فرد هستند!
لزوم تولید ماهی خشک
شاید در وهله اول می بایست ارزیابی صورت بگیرد که اصلاً منظور از خشک کردن چیست؟ وقتی هدف تولید ماهی خشک باشد یعنی قرار است که رطوبت محصول گرفته شود. این کار به واسطه روش های مختلف صورت می گیرد اما یکی از روش های مشهور افزودن نمک است. وقتی نمک افزوده شود یک سری فشار مکانیکی صورت می گیرد و به طور کلی تبخیر رطوبت از سطح نیز وجود دارد و با وجود معمولی بودن روش باز هم اجرا می شود.
به طور کلی ماهی بین 75 الی 85 درصد آب است و به واسطه قرار گرفتن در شرایط طبیعی در دمای حدود 5 درجه یا بالاتر می توان انتظار داشت که مورد هجوم و حمله میکروارگانیسم ها قرار می گیرد در این روش آب از محصول گرفته می شود و سبب می شود که توسط یک سری روش ها پایداری محصول در برابر تغییرات نامطلوب افزایش داشته باشد.
پروسه خشک کردن ماهی سبب می شود که بافت گوشت ماهی محکم تر شود و این رویکرد به نوبه خود تاثیرات زیادی در برابر انسجام محصول دارد.
روش های تولید ماهی خشک
برای تولید محصول نیاز است که روش های خشک کردن به درستی صورت بگیرد و به طور کلی دو روش برای خشک کردن وجود دارد. روش اول خشک کردن به روش طبیعی است و روش دوم خشک کردن به شکل مصنوعی است.
اگر به روش کار کارخانه ماهی خشک دقت شود هنوز هم روش های قدیمی گزینه بهتری برای این کار هستند.
پودر ماهی با کفیت
پودر ماهی با بهترین آنالیز
پودر ماهی با غلطت بالا
پودر ماهی با پروتئین بالا
با سابقه کاری بالا
تولید توسوظ عوامل مجرب
در واقع خشک کردن به واسطه تبخیر آب از سطح محصول صورت می گیرد و عملیات تبخیر به درستی انجام می شود. در مدل طبیعی شرایط به این صورت است که ماهی ها بر روی یک سری آویزهای مخصوص قرار می گیرد. این آویزها در معرض آفتاب قرار می گیرند و این پروسه سبب می شود که رطوبت محصول کاهش یابد.
در نهایت هوا در اطراف محصول گردش می کند و رطوبت اضافی گرفته می شود در این روش هیچ مکانیزم دیگری برای تهیه ماهی خشک نیاز نخواهد بود. اما موضوعی که بسیار واضح و دردسرساز است اینکه وقتی رطوبت محیط بالا باشد یک سری محدودیت ها ایجاد می شود که این روش از تولید ماهی خشک را تا حد زیادی غیر ممکن می سازد. به طور کلی رطوبت نسبی بالاتر از 75 درصد از موارد مهمی است که برای تولید ماهی خشک ارزیابی می شود و به طور کلی سبب می شود تا مهی رطوبت را به خود جذب نماید.
روش خشک کردن
وقتی صحبت از تولید محصول به روش مصنوعی است کمی شرایط فرق می کند. در روش خشک کردن مصنوعی قرار است که محصول در خشک کن در بسته قرار بگیرد و هوایی که به دستگاه خشک کن وارد می شود می بایست به واسطه درجه حرارت و رطوبت تنظیم درستی داشته باشد. در واقع در این روش شرایط محیطی تاثیری در کاهش رطوبت محصول ندارد. سرعتی خشک کردن ماهی در این روش قابل کنترل است.
یکی از به واسطه کنترل سرعت تبخیر سطحی و دیگری به واسطه کنترل سرعت نفوذ آب است که از بخش های داخلی به سطح ارزیابی می شود. به طور کلی تبخیر سطحی سبب می شود تا سرعت جدا شدن آب از سطح بیشتر شود و رطوبت محصول سریع تر کاهش یابد. در بازار رقابتی ماهی خشک این روش سبب می شود تا کیفیت محصول آنطور که باید خوب نباشد و محصول ظاهری نا مطلوب داشته باشد که مورد توجه بازار نیست.
بازار تولید ماهی خشک به روش طبیعی
در آموزش تولید ماهی خشک به روش طبیعی یک سری شرایط مطرح می شود. به طور کلی از انرژی خورشی در این روش استفاده می شود. در روش طبیعی ماهی نمک سود یا نشور روی شبکه های چوبی با تورهای سیمی قرار می گیرد. بهتر است که ارتفاع 75 سانتی متری از زمین ارزیابی شود.
در این روش هوا در اطراف آن گردش می کند و آب از روی سطح بدن ماهی تبخیر می شود. اصول آموزش به روش طبیعی بسیار مهم است و شرایط خاص خود را دارد. دقت شود که وقتی ماهی در آفتاب مستقیم قرار می گیرد سبب می شود که دمای آن تا 25 درجه افزایش داشته باشد.
آموزش تولید ماهی خشک
شرکت تولید ماهی خشک به روش مصنوعی
وقتی صحبت از آموزش خشک کردن به روش مصنوعی در کارخانه تولید ماهی خشک است یعنی قرار است که بر اساس یک فرایند در محیط بسته و تحت کنترل صورت بگیرد. به طور کلی درجه حرارت خشک کن معمولاً بر روی 25 الی 26 درجه تنظیم می شود و این رویکرد سبب می شود تا بالاترین درجه حرارتی اعمال شود و ماهی آسیب نبیند.
معمولاً کارخانه تولید ماهی خشک یک سری فاز بندی برای این روش دارد در فاز اولیه کارخانه ماهی خشک ،خشک کردن معمولاً به صورتی است که سبب می شود رطوبت هوای خشک کن تا حد زیادی پایین نگه داشته شود اما خشک شدن سطح ماهی به واسطه مقدار چگونگی نمک زدن صورت می گیرد و رطوبت آن تا 65 درصد افزایش می یابد. از نظر تئوری این روش سبب می شود که سرعت جریان خوا بیشتر شود اما از نظر اقتصادی می بایست سرعت هوا کمتر باشد تا نتیجه مطلوب تر باشد.
بازار ماهی خشک این روزها روش های خاص خود را دارد و برخی از شرکت تولید ماهی خشک نیز در صدد هستند که روش های جدید را اعمال کنند.
ما سعی کرده ایم بسته به شرایط فصلی اقدام به پروسه خشک کردن ماهی نماید و گاه به واسطه روش های مصنوعی و گاه طبیعی شرایط را در پیش می گیرد. البته که در آموزش تولید ماهی خشک مهمترین اصل جریان هوا است و باید مقیاس رطوبت نیز حفظ شود به طوری که کیفیت محصول از بین نرود و ماندگار باشد.